Hebben we nog aandacht voor onze voeten? 


Voeten hebben ons veel te vertellen, ze dragen ons lichaam en onze last. Ze extra verzorgen betekent iets voor ons hele lichaam. Na jarenlang me verdiept te hebben in Voetreflexologie, heb ik mijn grenzen verlegd naar alle reflexologie van het lichaam. Naast Voetreflexologie geef ik nu ook Gezichts-, Hand- en Schedelreflexologie. En sinds 2013, om het nog completer te maken, geef ik ook lichaamsmassage om via meridianen het lichaam beter in balans te brengen, de "Chinli" Tuina massage. De basismassage blijft voetreflexologie, gecombineerd met de andere massagetechnieken.

Foottouch is dus een praktijk in verschillende massage-technieken. Afhankelijk van de klacht kijk ik welke techniek het beste resultaat kan geven. Veelal combineer ik technieken voor het optimale resultaat. Bij hoofdpijn vaak; voetreflexologie met gezichtsreflexolgie, bij schouderklachten eerder; voetreflexologie met TuiNa massage van schouder en nek. Alle technieken ondersteunen elkaar.

Reflexologie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Een therapie met positieve resultaten bij verschillende klachten, zowel chronische als acute aandoeningen. Denk hierbij aan sportblessures, rugklachten, stress, problemen rondom zwangerschap, emotionele problemen, etc. Elke klacht en persoon is anders; twee dezelfde lijkende klachten bij verschillende personen reageren totaal verschillend op een behandeling. Mijn doel is in eerste instantie verandering door de energiebanen in het lichaam beter te laten stromen. De ervaring leert dat mensen snel herstellen en verbeteren.

Behandelingen zijn therapeutisch. Praktijk Foottouch geeft geen wellness massages.
De behandelingen worden erkend en vergoed door de meeste ziektekosten-verzekeraars.