Voetreflexologie

Voetreflexologie is een ontspannende massage van de voeten met een genezende uitwerking op het hele lichaam.

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurgeneeskundige therapie die al werd toegepast in het Oude China, in Egypte en bij de Indianen in Amerika. Het is een massage van de voeten om storingen in het lichaam te verminderen en/of op te heffen. Hierdoor heeft het een genezende uitwerking op het hele lichaam, zowel psychisch als lichamelijk.

In onze voeten zijn alle organen als een reflexzone terug te vinden zoals: huid, spieren, botten zenuwen, organen. Door deze punten te masseren geef je een signaal naar de hersenen, die weer een signaal geven naar het te behandelen orgaan. Zo werk je indirect op het lichaam. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd. Hierdoor is het lichaam in staat zich zelf te genezen.

Het direct behandelen van een zone, kan gevoelig zijn, maar mag geen erge pijn doen. De behandeling duurt ongeveer één uur. Kinderen, baby’s korter. Het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie. Voetreflexologie is een plezierige massage om te ontvangen en werkt ook preventief.

 

 

Een orgineel kado: een Footouch kadobon.( zie kado bonnen )

Praxis Vertebralis

Praxis Vertebralis pas ik toe als onderdeel van de voetreflexologie. Het is een techniek die direct op de rugzone van de voet wordt uitgeoefend. De behandeling richt zich op het in balans brengen van de rugwervels en het lichaam. Het wordt ook wel neuro-reflexologie genoemd