Voetmassage

Cursus Therapeutische Voetmassage

De voetmassage is bedoeld om te geven als ontspanning; via de voeten werkt die ontspanning door op het hele lichaam. Voetmassage zorgt voor een goede doorbloeding van de voeten en stimuleert de energiestroom in het lichaam. Onder de voeten bevinden zich zenuwuiteinden, die in verbinding staan met alle organen, zenuwen en klieren van het lichaam. Hierdoor is het effect van een goede basismassage enorm. De massage is therapeutisch, omdat het meer is dan alleen een ontspannende massage. Er is veel aandacht voor de passie waarmee je masseert. De eerste twee dagdelen staat in het teken van ontspannende massagegrepen, de derde keer leer je de basisachtergrond en behandeling van voetreflexologie.

Twee per jaar organiseer ik de Basiscursus therapeutische voetmassage, bij interesse vaker.
In drie avonden of dagdelen leer je de basisprincipes van een bijzondere voetmassage. De derde avond of dagdeel leer je de basisbehandeling van voetreflexolgie. Hierna kun je gaan verdiepen via een themacursus

Themacursus Voetreflexologie

Na het volgen van de Basiscursus voetmassage kun je thema avonden volgen. Tijdens deze cursus leer je gezondheidsproblemen behandelen via voetreflexologie. 

14 maart 2017:   Rug- en blaasproblemen

11 april 2017:     Spijsvertering, darm- en schouderklachten

9 mei 2017:       Metamorfose Massage

13 juni 2017:      Hoofdpijn, Galblaas en Lever

Een thema-avond kan ook de Metamorfosemassage zijn. Deze massage is een (lichte aanraking) van de handen, voeten en het hoofd, die helpen om (oude) patronen los te laten. De massage helpt om ervaringen te verwerken en geeft nieuwe inzichten. Het helpt je te veranderen van binnen uit. Zie meer info elders op de site over deze massage.

Ook een dagdeel tenen lezen. Leer karakters aflezen aan de stand van de tenen. Leer je partner of kinderen beter begrijpen hoe ze in elkaar zitten, maar leer vooral je zelf beter leren kennen.

Voor de metamorfosemassage en tenen lezen heb je geen basiskennis van de voetmassage nodig.