De behandeling

De behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Bij kinderen en baby's meestal 45 minuten, afhankelijk van wat kinderen aan kunnen. Klachten die heel lang bestaan, hebben tijd nodig om op te lossen of te veranderen. Vaak ervaren mensen al veel resultaat na 1 behandeling en anders merken ze effect na een paar behandelingen.

De periode tussen 2 behandelingen is 1 of 2 weken. Bij een sportblessure een paar keer per week. Bij pijnbestrijding met acupunctuur eerst om de twee dagen, waarna dit snel afgebouwd wordt. Mensen voelen zelf goed aan wanneer ze terug willen komen en of ze terug willen komen.

Gemiddeld hebben mensen 8/10 behandelingen nodig. Sommige klachten kunnen zeer hardnekkig zijn en verschillend reageren. Bv bij obstipatie reageert de ene persoon direct, terwijl ik ook een kind van 4 jaar behandeld heb, die wel 10 behandelingen nodig had om definitief van zijn klacht af te zijn. De oorzaak van eenzelfde klacht kan totaal verschillend zijn. En dat terwijl kinderen over het algemeen veel sneller reageren.

Tijdens de massage kun je diepe rust en ontspanning ervaren, maar ook reacties als transpireren, het koud of juist warm krijgen, prikkelingen,geeuwen/ slaperigheid, opkomende emoties, enz.